II. Ce este a poza macro?
III. Efecte catre macrofotografie
IV. Tehnici de poza macro
V. Compoziție și fapta catre macrofotografie
VI. Editarea și post-procesarea fotografiilor macro
VII. Partajarea și vânzarea fotografiilor dvs. macro
VIII. Sfaturi catre începători
IX. Greșeli frecvente de evitat
Subiecte tipice
Operatie | Caracteristici |
---|---|
Poza macro |
|
Tehnici de macrofotografie |
|
Sfaturi catre macrofotografia |
|
Echipamente catre macrofotografie |
|
Tutorial poza macro |
II. Ce este a poza macro?
Poza macro este un tip de poza fiecine vă a indrazni să capturați imagini în protos chiar ale obiectelor umili. Este un gen de poza belicos, dar plină de satisfacții, fiecine eventual fi vechi catre a alcatui imagini uimitoare cu flori, insecte și alte subiecte umili.
Fotografia macro necesită un fotoobiectiv inadins reputat fotoobiectiv macro. Lentilele macro vă permit să focalizați pe obiecte fiecine sunt exceptional alaturi de cameră și produc imagini spornic mai lauda decât subiectul veridicitate.
Fotografia macro eventual fi folosită catre a alcatui o multiplicitate de echipament diferite, inclusiv:
- Detalii în protos chiar ale florilor și altor plante
- Insecte și alte animale umili
- Texturi și modele
- Imagini abstracte
Fotografia macro este o regim excelentă de a cerceta lumea din jurul tău și de a simbol lucrurile într-un mod nou. Este un gen de poza belicos, dar plină de satisfacții, de fiecine se pot a mangaia fotografi de toate nivelurile.
Efecte catre macrofotografie
Cel mai evident efecte catre a poza macro este un fotoobiectiv macro. Lentilele macro sunt concepute catre a concentra pe obiecte fiecine sunt exceptional apropiate și au de traditie o gaura maximă de f/2,8 sau mai mică. Cest ocupatie vă a indrazni să capturați imagini clare cu o adâncime mică de câmp.
Pe lângă un fotoobiectiv macro, veți covarsi margine și de un tripod catre a vă menține cuhnie stabilă. Fotografia macro necesită multă răbdare și eventual fi abia să țineți cuhnie nemișcată catre perioade culca de stagiune. Un tripod vă va a ajutora să realizați imagini clare fără să vă faceți ingriji cu cautatura la tremuratul camerei.
De similar, eventual doriți să luați în considerare investiția într-un bliț sau altă sursă de lumină. Fotografia macro se a se indrepta deseori în condiții de lumină scăzută, iar blițul vă eventual a ajutora să vă iluminați subiectul și să creați un repercusiune mai zguduitor.
Iată o listă cu câteva asupra echipamentele esențiale catre a poza macro:
- Sticla macro
- Tripod
- Bliț sau altă sursă de lumină
- Filtre de protos chiar
- Declanșare de la distanță
- Difuzor
- Patrontas catre aparatul foto
Investind în echipamentul melodic, vă puteți disparea a poza macro la nivelul următor.
IV. Tehnici de poza macro
Există o succedare de tehnici diferite fiecine pot fi utilizate catre a confectiona fotografii macro. Unele asupra cele mai comune tehnici includ:
- Poza în protos chiar
- Stivaj focalizată
- dioptrii
- Tuburi de urmare
- Macro lentile inversate
Care asupra aceste tehnici are propriile avantaje și dezavantaje, iar cea mai bună tehnică catre o anumită situație va a spanzura de chestiune și preferințele individuale ale fotografului.
Fotografia de prim-plan este cea mai simplă și mai directă tehnică de poza macro. Implică pur și usor să te apropii cât mai spornic de fapta și să folosești un fotoobiectiv macro sau tuburi prelungitoare catre a obține mărirea dorită.
Stivuirea focalizării este o tehnică fiecine eventual fi folosită catre a depăși adâncimea mică de câmp fiecine este deseori asociată cu a poza macro. Aceasta implică realizarea mai multor fotografii ale aceluiași fapta în puncte de focalizare diferite și atunci combinarea lor în post-procesare catre a alcatui o singură vedere cu o adâncime de câmp mai inalt.
Dioptriile sunt lentile umili, ieftine, fiecine pot fi atașate la partea frontală a obiectivului unei camere catre a crește mărirea acestuia. Sunt o opțiune bună catre fotografi fiecine nu doresc să investească într-un fotoobiectiv macro dedicat.
Tuburile de urmare sunt tuburi goale fiecine sunt plasate între obiectivul camerei și corpul camerei. Acestea măresc distanța asupra fotoobiectiv și senzor, ceea ce rezuma concret distanța focală a obiectivului și mărește mărirea acestuia.
Reverse lens macro este o tehnică fiecine implică atașarea unui fotoobiectiv pe corpul camerei înapoi. Cest ocupatie eventual alcatui unele echipament unice și interesante, dar este și o tehnică mai abia de stăpânit.
Care asupra aceste tehnici are propriile avantaje și dezavantaje, iar cea mai bună tehnică catre o anumită situație va a spanzura de chestiune și preferințele individuale ale fotografului.
V. Compoziție și fapta catre macrofotografie
Când vine acord de compoziție și fapta catre a poza macro, există posibilități nelimitate. Cu toate acestea, există câteva principii acordor fiecine vă pot a ajutora să creați imagini mai de cearta.
În intaiul rând, luați în considerare dimensiunea și proptar subiectului dvs. Fotografia macro vă a indrazni să capturați detalii fiecine altcum ar fi invizibile cu ochiul volnic. Aceasta eventual fi o regim puternică de a alcatui imagini fiecine sunt atât izbitoare din a prinde de ipostaza vizual, cât și fiecine provoacă gândirea.
De cuvant, puteți a poza o insectă mică, cum ar fi un paieta sau o albină, și vă puteți reduce intre detaliilor aripilor sau antenelor rinichi. Alternativ, puteți a poza o caimac în prim-plan, surprinzând detaliile complicate ale petalelor și staminelor rinichi.
Un alt chip evident este fundalul. Când fotografiați un fapta mic, este evident să alegeți un orizont fiecine să nu distragă atenția de la subiectul magistral. Un orizont usor, ambigen eventual a ajutora la atragerea atenției intre detaliilor subiectului dvs.
În cele din urmă, gândiți-vă la compoziția generală a imaginii dvs. Luați în considerare plasarea subiectului în vazduh, bunaoara și utilizarea luminii și umbrelor. O vedere aferim compusă eventual a ajutora la crearea unui emotie de chibzuire și curtoazie vizual.
Iată câteva sfaturi catre alegerea subiectelor catre a poza macro:
- Căutați obiecte umili fiecine au forme, culori sau texturi interesante.
- Luați în considerare dimensiunea și proptar subiectului dvs. în legatura cu fundalul.
- Alegeți un orizont usor, ambigen, fiecine nu va dispune atenția de la subiectul magistral.
- Experimentați cu diferite compoziții până când găsiți una fiecine vă place.
Cu puțină practică, puteți alcatui fotografii macro uimitoare fiecine surprind frumusețea lumii naturale.
VI. Editarea și post-procesarea fotografiilor macro
Odată ce ați făcut fotografiile macro, va a scotoci să le editați și să le postprocesați catre a le îmbunătăți calitatea și a le a se indrepta mai atractive din a prinde de ipostaza vizual. Iată câteva sfaturi catre editarea și postprocesarea fotografiilor macro:
- Utilizați un librar RAW catre a a repara balansul de alb, expunerea, contrastul și saturația.
- Decupați imaginile catre a inlatura elementele nedorite și focalizați pe fapta.
- Utilizați reducerea zgomotului catre a rezuma cantitatea de geamat din imagini.
- Clarificați-vă imaginile catre a îmbunătăți detaliile.
- Adăugați opozitie imaginilor dvs. catre a le a se indrepta mai atractive din a prinde de ipostaza vizual.
- Utilizați gradarea culorilor catre a darui imaginilor dvs. un chip și o senzație mai consistentă.
Intre mai multe informații inspre editarea și post-procesarea fotografiilor macro, puteți analiza următoarele resurse:
VII. Partajarea și vânzarea fotografiilor dvs. macro
După ce ați făcut niște fotografii macro grozave, veți a pironi să le împărtășiți lumii! Iată câteva sfaturi catre partajarea și vânzarea fotografiilor dvs. macro:
- Postează-ți fotografiile pe rețelele sociale. Partajați fotografiile dvs. macro pe platforme de socializare bunaoara Instagram, Facebook și Twitter.
- A pleca-ți fotografiile la concursuri foto. Există multe concursuri de poza fiecine acceptă trimiteri de fotografii macro.
- Creați un site web de cabinet. Dacă sunteți important să vă vindeți fotografiile macro, ar a scotoci să creați un site web de cabinet oriunde să vă prezentați cele mai bune lucrări.
- A imprastia-ți fotografiile online. Există multe piețe online oriunde vă puteți plasa fotografii macro, cum ar fi Etsy, Shutterstock și iStockphoto.
Urmând aceste sfaturi, puteți partaja și plasa fotografiile dvs. macro cu întreaga natura și puteți câștiga niște bani în cest judecata!
Sfaturi catre începători
Iată câteva sfaturi catre începătorii fiecine numai încep cu a poza macro:
- Începeți cu un fapta usor, cum ar fi o caimac sau o frunză.
- Utilizați un tripod catre a consolida cuhnie și a atentiona imaginile neclare.
- Concentrați-vă pe detaliile subiectului dvs.
- Experimentați cu diferite condiții de iluminare.
- Utilizați un fotoobiectiv macro sau tuburi prelungitoare catre a vă compara de fapta.
- Editați-vă fotografiile în post-procesare catre a îmbunătăți detaliile.
- Partajați-vă fotografiile altora catre a obține conexiune inversa și inspirație.
Cu puțină practică, vei a se cuveni a se indrepta fotografii macro uimitoare fiecine surprind frumusețea lucrurilor umili din viață.
IX. Greșeli frecvente de evitat
Când faceți fotografii macro, există câteva greșeli comune pe fiecine ar a scotoci să le evitați. Acestea includ:
- Nu folosiți un fotoobiectiv macro
- Nu focalizezi interj
- Folosind hiperbolic spornic bliț
- Nu acordați atenție fundalului dvs
- Supraeditarea fotografiilor
Evitând aceste greșeli comune, puteți a se indrepta fotografii macro mai bune fiecine vă vor insusi spectatorii.
Î: Ce este a poza macro?
R: Fotografia macro este abstractionism de a a se indrepta fotografii de alaturi obiecte umili. Vă a indrazni să capturați detalii fiecine nu sunt vizibile cu ochiul volnic și eventual alcatui imagini uimitoare fiecine dezvăluie frumusețea ascunsă a lumii naturale.
Î: Ce efecte am margine catre a poza macro?
R: Cel mai evident efecte catre a poza macro este un fotoobiectiv macro. Lentilele macro sunt concepute catre a concentra pe subiecte fiecine sunt exceptional apropiate și vă permit să capturați imagini clare cu o adâncime mică de câmp. Veți covarsi margine, de similar, de un tripod catre a vă menține cuhnie stabilă și de un bliț sau altă sursă de lumină catre a vă ilumina subiectul.
Î: Orisicare sunt câteva sfaturi catre a a se indrepta fotografii macro?
R: Iată câteva sfaturi catre a a se indrepta fotografii macro:
* Folosiți un fotoobiectiv macro.
* Folosiți un tripod catre a vă menține cuhnie stabilă.
* Folosiți un bliț sau altă sursă de lumină catre a vă ilumina subiectul.
* Concentrați-vă pe detaliile subiectului dvs.
* Experimentați cu diferite compoziții.
* Ai răbdare și distrează-te!
0 cometariu